Виїзне заняття з дисципліни«Математика та інформатика з методикою навчання»

28 11 19 1 28 листопада 2019 року

28 листопада 2019 року відбулося виїзне заняття студентів 3 курсу спеціальності «Дошкільна освіта» на базі спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів  № 125 з поглибленим вивченням англійської мови (вул. Плеханова, 2) в межах дисципліни «Математика та інформатика з методикою навчання» з теми «Зміст і завдання вивчення величин в початковій школі».

Вивчення величин — це один із засобів зв'язку навчання математики з життям і вивчення цієї теми відбувається концентрично з 1 по 4 клас. Студенти спостерігали уроки досвідчених вчителів школи, які ознайомлювали учнів з величинами та одиницями їх вимірювання; формували відповідні уміння і навички у тісному зв'язку з поняттям натурального числа, з вивченням арифметичних дій над числами, з формуванням поняття геометричної фігури.

Вивчення величин і одиниць їх вимірювання було організовано так, щоб здобувачі початкової освіти набули деяких практичних навичок вимірювання величин, конкретно уявляли одиниці їх вимірювання та співвідношення між ними; розглядали як скалярні величини (довжина, площа, маса, місткість, час, вартість, ціна), так і векторну величину (швидкість) (у залежності від класу навчання).

Студенти були розподілені на групи по 3-4 людини, спостерігали уроки математики в різних класах, а після уроків обговорили в загальному колі як на уроках математики вивчаються величини в початковій школі.

Мета заходу – ознайомити студентів зі змістом і завданням вивчення величин в початковій школі

Модератор: Руденко Н.М. – кандидат педагогічних наук, старший викладач кафедри початкової освіти.

Факультет у соціальних мережах