Лекція з основ архітектонічної творчості на базі Музею Івана Гончара для студентів спеціальності «Початкова освіта» ОКР «спеціаліст»

09 14 201614 вересня 2016 року

 

 

У цих невеличких затишних світлицях

Ви відчуєте затишні простори нашої рідної Батьківщини…

Іван Гончар

14 вересня 2016 р. для студентів спеціальності «Початкова освіта» ОКР «спеціаліст» було проведено лекцію з основ архітектонічної творчості на базі Музею Івана Гончара. Під час лекції канд. пед. наук, старший викладач Н.С.Кипиченко формувала у майбутніх педагогів уявлення про те, що народна традиційна культура є цілісним, внутрішньо зумовленим явищем духовної самоорганізації людини, самовизначення та самозбереження етносу.

Експозиція музею допомогла студентам зрозуміти принципи поетапного прочитання універсального метатексту культури, що полягає в почуттєво-предметному сприйнятті світу в естетичних категоріях, де сфера культурно-традиційного буття українців постає у розмаїтті форм, ритмів, пластиці й кольорі, конструктивно-функціональній доцільності й художній виразності.

Спеціально створене експозиційне середовище спонукало майбутніх учителів початкової школи до діалогу з експонованими речами, бачити за окремими предметами загальні явища, не лише отримувати готові відповіді, а й самостійно шукати вирішення поставлених запитань.

Факультет у соціальних мережах