«Формування комунікативної компетентності учнів початкової школи засобами творчої діяльності»

03.17.2016 copy17 березня 2016 року

 

 

17 березня 2016 р. у гімназії міжнародних відносин № 323 Дарницького району  м.Києва проведено науково-практичний семінар «Формування комунікативної компетентності учнів початкової школи засобами творчої діяльності» для заступників директорів, голів методоб'єднань, учителів початкової школи.

Зі вступним словом до всіх присутніх звернулася директор гімназії, кандидат пед. наук А.Г.Жукова.

На семінарі виступили з доповіддю Н.М. Бібік – доктор пед. наук, професор, дійсний член НАПН України, яка схарактеризувала способи організації педагогічної взаємодії в навчальній діяльності учнів початкової школи.

С.М. Мартиненко, доктор пед. наук, професор, завідувач кафедри початкової освіти та методик гуманітарних дисциплін КУ імені Бориса Грінченка розкрила суб’єкт – суб’єктний аспект педагогічного спілкування. Дослідниця у своїй доповіді проаналізувала види педагогічного спілкування (функціонально-рольове, особистісно орієнтоване, монологічне, діалогічне та полі логічне).

          Для учасників семінару було проведено також на майстер-класи з формування комунікативної компетентності засобами творчої діяльності. Особливо зацікавила присутніх система роботи над словниковими словами, яку спільно з учнями 1 класу продемонстрували вчителі гімназії.

Факультет у соціальних мережах