Комунікативний семінар-практикум «The Responsibilities of a Freshman in the USA»

10 24 2017 ceminar practikym 1324 жовтня 2017 року

 

 

 English version

24 жовтня 2017 р. у Педагогічному інституті Київського університету імені Бориса Грінченка відбувся комунікативний семінар-практикум за участі професора Університету Монтани (США), учасниці програми академічних обмінів імені Фулбрайта, Лізи Марі Бленк, на тему «The Responsibilities of a Freshman in the USA (Обов'язки студентів-першокурсників у США)». 

Мета заходу - ознайомлення студентів Педагогічного інституту зі специфікою вибудовування особистісної навчальної стратегії першокурсників у США, траєкторією розширення можливостей завдань та обов’язків студентів у процесі їх адаптування до навчання у вищому навчальному закладі  в контексті сприяння  реалізації державної політики у галузі вищої освіти

У ході семінару-практикуму було висвітлено особливості системи організації освітнього простору, підтримки  та мотивації студентів-першокурсників у США; концептуальні засади організації навчального процесу у ВНЗ США крізь призму ретроспективи та сьогодення; представлено зміст типового робочого дня вихователів дошкільного закладу та вчителів початкової школи штату Монтана. Cтуденти мали можливість познайомитись з практичними підходами до навчання, що широко використовуються у ВНЗ США.

Координатори заходу: Н.В. Кошарна, завідувач кафедри іноземних мов і методик їх навчання, кандидат педагогічних наук; Ю.О. Лабунець, старший викладач кафедри іноземних мов і методик їх навчання, кандидат педагогічних наук; І.В. Плужник, викладач кафедри іноземних мов і методик їх навчання.

Факультет у соціальних мережах