VI щорічна науково-практична студентська конференція «Іншомовна освіта очима студентів»

17.05.1 title17 травня 2017 року

 

 

17 травня 2017 року у рамках проведення Фестивалю науки в Київському університеті імені Бориса Грінченка відбулась шоста щорічна науково-практична студентська конференція «Іншомовна освіта очима студентів».

Конференція мала на меті залучення студентів до  обговореннях наукових проблем сучасної іншомовної освіти, обмін результатами досліджень, а також практичним досвідом роботи в ЗНЗ/ДНЗ між студентами педагогічних, філологічних спеціальностей та колишніми студентами – нині вчителями іноземної мови, початкової школи.

З привітальним словом до учасників конференції звернувся директор Педагогічного інституту Київського університету імені Бориса Грінченка, кандидат психологічних наук, доцент В.І. Юрченко, в якому зокрема зазначив, що вивчення іноземної мови є одним із пріоритетів освітньої та наукової діяльності Університету.

Модераторами пленарного засідання стали Ю.О. Лабунець, старший викладач кафедри іноземних мов і методик їх навчання, кандидат педагогічних наук та І.В. Плужник, викладач  кафедри іноземних мов і методик їх навчання. У ході  пленарного засідання учасникам було запропоновано перегляд відео та дискусію у форматі jigsaw з теми: «Trolling as modern internet communication phenomenon».

Друга частина конференції була присвячена проведенню різноманітних speed-тренінгів, філологічного та дидактичного спрямування (програму заходу див. тут), на яких студенти мали можливість дізнатись як підвищити рівень володіння іноземною мовою та удосконалювати процес навчання іноземних мов учнів різних вікових категорій. Модераторами speed-тренінгів стали випускники Педагогічного інституту, які наразі працюють вчителями іноземних мов у різних навчальних закладах м. Києва та викладачі кафедри іноземних мов і методик їх навчання Київського університету імені Бориса Грінченка.

За результатами конференції опубліковано електронний збірник студентських наукових статей «Вісник психології та педагогіки» – Випуск 20. Координатор конференції – О.В. Котенко, завідувач кафедри іноземних мов і методик їх навчання, кандидат педагогічних наук, доцент.

Наступна VІI щорічна науково-практична студентська конференція «Іншомовна освіта очима студентів» відбудеться у травні 2018 року!

Запрошуємо до співпраці!

Факультет у соціальних мережах