Відкрита лекція «Стратегія розвитку педагогічної освіти в США»

09.10.17 09 жовтня 2017 р.

English version 

09 жовтня 2017 р. у Педагогічному інституті Київського університету імені Бориса Грінченка відбулася відкрита лекція професора Університету Монтани (США), учасниці програми академічних обмінів імені Фулбрайта Лізи Марі Бленк на тему «Стратегія розвитку педагогічної освіти в Сполучених Штатах Америки».
Мета лекції - ознайомлення викладачів і студентів Педагогічного інституту зі специфікою становлення та розвитку системи педагогічної освіти в США в контексті реалізації державної політики галузі вищої освіти.

У ході лекції було висвітлено особливості системи ліцензування вчителів у США; концептуальні засади організації дошкільної та початкової загальної освіти в США крізь призму ретроспективи та сьогодення; представлено зміст типової програми підготовки вихователів дошкільного закладу та вчителів початкової школи штату Монтана.
Координатори заходу: О.В. Котенко, директор Педагогічного інституту, кандидат педагогічних наук, доцент; С.П. Паламар, заступник директора Педагогічного інституту з наукової роботи; Н.В. Кошарна, завідувач кафедри іноземних мов і методик їх навчання, кандидат педагогічних наук.

 

Факультет у соціальних мережах