«Організація дошкільної освіти та підготовка кадрів до роботи з дітьми в Німеччині».

IMG 2611  06 лютого 2019 року

 

06 лютого 2019 року в Педагогічному інституті Київського університету імені Бориса Грінченка відбулося засідання круглого столу «Організація дошкільної освіти та підготовка кадрів до роботи з дітьми в Німеччині».

Метою заходу було ознайомлення викладачів кафедри з концептуальними основами, пріоритетами, акцентами, сферами прояву активності педагога в Німеччині, що були з'ясовані у ході науково-практичного дослідження в м.Дортмунд, організованого громадською організацією “KSF Vita e.V” (м. Дортмунд, Німеччина) та Асоціацією директорів шкіл міста Львова за підтримки програми “Зміцнення взаємодії з громадянським суспільством країн Східного партнерства” Міністерства закордонних справ Німеччини та актуально перегукується з науковою темою кафедри: "Нова стратегія підготовки педагога дошкільної освіти в умовах євроінтеграції".

Під час засідання викладачі та координатори зустрічі жваво обговорювали інноваційні аспекти в сфері дошкільної освіти: самоосвіта дитини та її супровід, підтримка освіти дитини, культура дитячої освіти, провідні завдання дошкільної освіти в умовах євроінтеграції, критерії фахової компетентності педагога. Професійне портфоліо педагогів поповнилось Е-презентацією з теми й практико-орієнтованими матеріалами для розробки інноваційних навчальних курсів та ефективної взаємодії з студентською громадою.

Модератор заходу - доцент, кандидат педагогічних наук, старший викладач кафедри теорії та методики дошкільного виховання Київського міжрегіонального інституту удосконалення вчителів Гончаренко Алла Миколаївна.

Факультет у соціальних мережах