Осередок Всеукраїнської громадської організації «Асоціація працівників дошкільної освіти».

21 12 17 грудня 2018 року

 

На базі кафедри дошкільної освіти Педагогічного інституту Київського університету імені Бориса Грінченка створено осередок Всеукраїнської громадської організації «Асоціація працівників дошкільної освіти».

Означена Асоціація забезпечує участь у розробленні міжнародних, загальнодержавних, регіональних програм, спрямованих на впровадження сучасних підходів до підготовки педагогічних працівників закладів дошкільної освіти, сприяє обміну інформацією щодо нових освітніх технологій та моделей ЗДО, вивченню та впровадженню перспективного педагогічного досвіду (вітчизняного й зарубіжного) у практику роботи закладів й установ освіти.

Нещодавно викладачі кафедри І.В. Кондратець і С.Г. Кондратюк взяли участь у низці заходів Координаційної ради Асоціації у м. Бровари. Конструктивна розмова про актуальні питання й перспективи розвитку вітчизняного дошкілля; презентація розвивального середовища та професійних здобутків педагогічних колективів ЗДО м. Бровари; семінар-практикум «Формування та розвиток особистості дошкільника за літературними творами В. О. Сухомлинського» в ЗДО «Ялинка» імені В. О. Сухомлинського – усе це стане при нагоді в плануванні й проведенні аудиторних занять зі студентами, використовуватиметься при обговоренні відповідних тем.

Варто відзначити, що серед завідувачів броварських ЗДО є багато тих, хто співпрацював з кафедрою дошкільної освіти, зокрема, із Г. В. Бєлєнькою з екологічного і природничого напрямів. А студентка-грінченківка Юлія Єрмоленко, яка навчається заочно в університеті й працює вихователем, гідно представила свій досвід створення дидактичних посібників для дітей раннього віку.

Колектив кафедри дошкільної освіти й надалі планує активно долучатися до заходів Асоціації, вносити свої пропозиції в поліпшення якості дошкільної освіти й розвитку дітей в Україні.

 

Факультет у соціальних мережах