Тренінг «Як зрозуміти сучасну дитину»

IMG 20181020 135855  20 жовтня 2018 рок

 

20 жовтня 2018 року в Педагогічному інституті розпочато 2-й етап тренінгових занять для вихователів і батьків «Лепбук професійного успіху».

Перший тренінг «Як зрозуміти сучасну дитину» був спрямований на аналітичний огляд основних принципів спілкування з дітьми та розвиток в учасників навичок ефективної взаємодії з дітьми (самодіагностика, активне слухання, Я-повідомлення, конструктивні способи розв’язання конфліктів).

Різноманітні методи і прийоми, зокрема інтерактивні вправи «Із чим прийшов», «Я гадаю нас із Вами єднає…», «Метод вільних асоціацій», «Вчимося формулювати «Я-повідомлення», «Пунктуаційна рефлексія» сприяли створенню атмосфери довіри й відкритості для озвучення учасниками власних міркувань і сумнівів; розумінню ними причин труднощів у спілкуванні з дитиною у форматі теорії поколінь; вправлянню в самодослідженні й засобах активного слухання («Я-повідомлення»).

Особливий інтерес викликали у присутніх продемонстровані в якості ілюстрацій мультфільми й відео («Каструлька Анатоля», «Як правильно виховувати дітей», «Джек Ма про формування у дітей гнучких навичок») та рухливо-рефлексійна гра «Заборона: дорослий і дитина».  

Професійне портфоліо учасників тренінгу поповнилось Е-презентацією з теми й практико-орієнтованими дидактичними матеріалами для ефективної взаємодії з дітьми.

Модератори тренінгу: Г. В. Бєлєнька, завідувач кафедри дошкільної освіти        О. А. Половіна, доцент кафедри дошкільної освіти, І. В. Кондратець, старший викладач кафедри дошкільної освіти

Факультет у соціальних мережах