«Учіння без научіння. Місто і діти: специфіка ознайомлення з природою»

Uchinnya_bez_nauchinnya

Завантажити сторінку у pdf форматі

23 березня 2016 року у Педагогічному інституті відбулося чергове засідання постійнодіючого семінару «Учіння без научіння» для вихователів і методистів дошкільних навчальних закладів м. Києва на тему «Місто і діти: специфіка ознайомлення з природою».

Модераторами заходу були: доктор педагогічних наук, професор Бєлєнька Ганна Володимирівна; кандидат педагогічних наук, професор Машовець Марина Анатоліївна; викладач кафедри дошкільної освіти Чередніченко Світлана Володимирівна.

В ході семінару учасники жваво обговорювали можливості використання природнього довкілля сучасного мегаполісу для особистісного розвитку дошкільників. Усі з цікавістю пригадували біоценози Києва, дикорослі й культурні рослини, що можна спостерігати в місті, розпізнавали спів пташок в аудіо записі. Вихователі – творчі та винахідливі, тому завдання скласти казку про зайчика Вуханчика виконали із задоволенням! Разом визначили ефективні технології екологічного виховання дітей-містян і продумали перспективи озеленення майданчиків ДНЗ.

Заключною частиною семінару став майстер-клас виготовлення зайчика технікою орігамі, який провела доцент кафедри педагогіки та психології, кандидат педагогічних наук Голота Наталія Миколаївна. Творча атмосфера семінару надихнула на нові пошуки векторів побудови природозбережувальної діяльності в дошкільних навчальних закладах.

{gitube vid:=fNm84pMJaCY}

Факультет у соціальних мережах