Відкрита лекція «Методологія сучасних педагогічних технологій дошкільної освіти».

11.30.201530 листопада 2015 року

 

 

30 листопада 2015 року, відбулася відкрита лекція доцента кафедри дошкільної освіти Мельник Наталії Іванівни з навчальної дисципліни «Сучасні технології в дошкільній освіті» для студентів ОКР «спеціаліст». Тема відкритої лекції «Методологія сучасних педагогічних технологій дошкільної освіти».

Лекція була проведена англійською мовою, оскільки здійснення навчання фаховим дисциплінам іноземною мовою є однією з пріоритетних стратегій навчально-методичної роботи Університету.

Проведена лекція викликала жвавий інтерес як у студентів, так і викладачів. Студенти продемонстрували достатній рівень володіння англійською мовою та готовність вивчати фахову дисципліну іноземною мовою. Врахування різного рівня іншомовної підготовки студентів забезпечувалося індивідуальним та диференційованим підходом викладача, а також комплексом методів навчання (демонстрація, показ, пояснення, інтерпретація власного досвіду та актуалізація особистого досвіду студентів, звернення до попереднього відомого навчального матеріалу, вивченого на інших дисциплінах фахового циклу, перекладниковий метод тощо).

Особливістю проведеної лекції було також використання інтерактивної презентації виконаної на платформі Prezi.com., що сприяло активному сприйманню навчального матеріалу. Уміле поєднання наукової, практичної та іншомовної складових, створення умов педагогічної взаємодії викладача і студентів, реалізація проблемного та діалогічного підходів дає підстави говорити про лекцію нового типу, яка сприятиме формуванню майбутніх спеціалістів дошкільної освіти відповідно до європейських стандартів професійної підготовки.

В обговоренні лекції брали участь завідувачі кафедри дошкільної освіти (Н. В. Гавриш), кафедри іноземних мов і методик їх навчання (О. В. Котенко), кафедра початкової освіти та методик гуманітарних дисциплін, кафедра початкової освіти та методик природничо-математичних дисциплін (К. І. Волинець), заступник директора з наукової роботи Г. В. Бєлєнька та заступник директора з навчально-методичної роботи М. А. Машовець, а також викладачі Г. Л. Бондаренко, К. І. Нечипоренко та інші. Присутні високо оцінили науково-методичний рівень лекції та схвалили проведену як таку, що була здійснена на належному науково-методичному рівні.

 

Факультет у соціальних мережах