Круглий стіл «Ніжна педагогіка: архаїзм чи потреба сьогодення?»

11.16.201516 листопада 2015 року

 

 

«Ніжність – архаїзм чи потреба сучасності?» − на це запитання 16 листопада 2015 року намагалися відповісти понад 80-ти учасників круглого столу, організованого викладачами кафедри дошкільної освіти, що відбувся в обласному Будинку вчителя. Незвичного у цьому заході було багато чого: вперше в обговоренні серйозної наукової і соціальної проблеми взяли участь представники кількох поколінь і різних суспільних груп: учні 7-10 класів школи, студенти педколеджу і магістратури, вихователі-методисти ДНЗ міста Києва, науковці НДІ НАПН України, представники Міністерства освіти, викладачі, просто небайдужі громадяни.

Розмова розгорталася на матеріалі надзвичайно цікавих відео-фрагментів і літературних текстів, що спонукали до обговорення. Крім колективного розмірковування, учасники виявили інтерес і до інших активних форм взаємодії, зокрема, складання схем, розігрування віртуальних діалогів, виконання психологічних вправ тощо.

В результаті обговорення протягом майже двох годин проблеми учасники дійшли висновку, що ніжна педагогіка залишається найбільш дієвим інструментом впливу на людину, стимулюючи її розвиток і забезпечуючи позитивність її існування. Ніжна, тепла, щира атмосфера, що панувала у залі Великої вітальні, наповнила кожного, хто взяв участь у цьому заході, радістю від спілкування і бажанням зігріти своєю ніжністю похмурий листопад.

 

Факультет у соціальних мережах