Дошкільна освіта: досвід, проблеми, перспективи

BARGU 03 23 17 golovne23-24 березня 2017 року

 

 

23-24 березня 2017 року  Г. В. Бєлєнька, завідувач кафедри дошкільної освіти,  доктор педагогічних наук, профессор,  М. А. Машовець, заступник директора з науково-методичної і навчальної роботи, кандидат педагогічних наук, професор кафедри дошкільної освіти та К. І. Волинець, кандидат педагогічних наук, професор кафедри дошкільної освіти у рамках співпраці згідно з підписаною угодою між Київським університетом імені Бориса Грінченка та Барановичським державним університетом  здійснили візит до республіки Білорусь, де взяли участь у VIII Міжнародному науково-практичному семінарі «Дошкільна освіта: досвід, проблеми, перспективи», яка відбулася в м. Барановичі.

Завідувач кафедри дошкільної освіти Бєлєнька Г. В. виступила з доповіддю «Про проблеми та перспективи розвитку сучасної дошкільної освіти в Україні» на пленарному засіданні. На секційних засіданнях наші колеги-науковці обмінювалися досвідом з актуальних питань дошкільної освіти.

В рамках візиту була проведена зустріч з колегами кафедри дошкільної освіти та технологій Барановичського державного університету, на якій відбувся обмін науковими доробками кафедр з питань підготовки майбутнього дошкільного педагога.

Цікавою виявилася робота виїзної секції VIII Міжнародного науково-практичного семінару «Дошкільна освіта: досвід, проблеми, перспективи» на базі закладів дошкільної освіти міста Ліда. Інтерес учасників семінару викликали презентації діяльності ясел-садків №40, 16, 3 та «Дошкільного центра розвитку дитини №1» м. Ліда з питань реалізації дитячих освітніх ініціатив, створення адаптивного освітнього середовища, панорамний перегляд корекційно-педагогічної роботи з дітьми з особливостями психофізичного розвитку з використанням ІКТ тощо.

У результаті зустрічі були визначені перспективи подальшої співпраці

Факультет у соціальних мережах