Гостьова онлайн-лекція з теми «Сучасні технології в системі мовно-літературної освіти майбутніх учителів початкових класів»

 20231109 1  09 листопада 2023 року

   09 листопада 2023 року відбулася гостьова онлайн-лекція з теми «Сучасні технології в системі мовно-літературної освіти майбутніх учителів початкових класів» для здобувачів спеціальностей 013 Початкова освіта, 013 Початкова освіта (Українська мова і література) другого (магістерського) рівня вищої освіти Навчально-наукового інституту педагогіки і психології Луганського національного університету імені Тараса Шевченка.

Гостьову онлайн-лекцію провела Людмила Львівна Нежива, доктор педагогічних наук, професор кафедри початкової освіти Факультету педагогічної освіти Київського університету імені Бориса Грінченка.

На онлайн-лекції обговорювалися питання застосування навчальних технологій у процесі професійної підготовки вчителів початкових класів (мовно-літературна галузь), зокрема контекстного, інтегрованого, інтерактивного, проблемного навчання студентів. А також організації проєктної діяльності майбутніх педагогів, використання ІК-технологій на заняттях з фахових методик у ЗВО.

Лекторка презентувала різноманітні інтерактивні інструменти, які в умовах змішаного навчання набувають особливого значення для позитивної мотивації та активізації пізнавальної діяльності здобувачів освіти опановувати освітні компоненти філологічного циклу та основи методики викладання. На лекції було презентовано досвід проведення занять Наставницьких студій НУШ, організованих на Факультеті педагогічної освіти Київського університету імені Бориса Грінченка.

Факультет у соціальних мережах