Наставницька студія НУШ «Застосування коміксів у початковій школі»

 

   1 24.10.23 24 жовтня 2023 року

   24 жовтня 2023 року студенти групи ПОб-1-22-4.0д спеціальності 013 Початкова освіта Факультету педагогічної освіти Київського університету імені Бориса Грінченка взяли участь у засіданні наставницької студії НУШ «Застосування коміксів у початковій школі».

На засіданні наставницької студії учасники дізналися про дидактичні можливості та стильові риси коміксів, алгоритм їх створення, ознайомилися з кейсами використання коміксів у навчальному процесі початкової школи, а також з новими програмами та цифровими ресурсами (Make beliefs comix, Canva, Pixton, StoryboardThat, My Storybook) для створення інтерактивних шаблонів-історій. Студенти під керівництвом модераторів успішно попрацювали в командах і створили низку коміксів для уроків позакласного читання у 3-4 класах за літературними казками Бориса Грінченка. Здобувачі вищої освіти навчилися розробляти та застосовувати комікси у різних галузях початкової освіти НУШ.

Отримані навички на засіданні наставницької студії НУШ допоможуть майбутнім педагогам самостійно створювати комікси з метою мотивації та активізації пізнавальної діяльності молодших школярів, ефективно застосовувати подібні мідіапродукти у процесі педагогічної практики та в майбутній професійній діяльності.

Модератори заходу:

Людмила Нежива, доктор педагогічних наук, професор кафедри початкової освіти Факультету педагогічної освіти Київського університету імені Бориса Грінченка;

Олександра Шкуренко, кандидат педагогічних наук, старший викладач кафедри початкової освіти Київського університету імені Бориса Грінченка.

 

Факультет у соціальних мережах