Розширюємо освітній простір. Заняття на базі Державної науково-педагогічної бібліотеки України імені В.О. Сухомлинського

5 copy copy copy copy 30 жовтня 2019 року

30.10.2019 року в Державній науково-педагогічній бібліотеці України імені В.О. Сухомлинського проведено лабораторне заняття з навчальної дисципліни «Педагогіка з основами інклюзивної освіти: Педагогіка загальна»  (тема: «Джерельна база педагогічних досліджень», викладач – Венгловська О.А., доцент кафедри педагогіки та психології) зі студентами першого курсу  спеціальності «Початкова освіта» (перший освітній рівень (бакалавр)).

Під час заняття студенти ознайомилися з джерельною базою педагогічних досліджень, зокрема з експозиціями «Колекція рідкісних та цінних видань (ІІ половина ХVІІІ – початок ХХ ст.)», «ДНПБ України імені В.О. Сухомлинського як об’єкт національного і культурного надбання України», працями В. Сухомлинського та документальними джерелами про життя і творчість педагога. Пропоновані видання з педагогіки та психології мають наукову й історико-культурну цінність та є ґрунтовною джерельною базою для науково-педагогічних досліджень.

У перебігу роботи майбутні педагоги працювали з електронним каталогом ДНПБ України імені В.О. Сухомлинського, інтегрованими галузевими бібліотечно-інформаційними ресурсами. Занурення студентів у вивчення педагогічного джерелознавства сприяло формуванню їхніх пошуково-дослідницьких умінь.

Факультет у соціальних мережах