ТЕЛЕМІСТ США-ФРАНЦІЯ-НІМЕЧЧИНА

Фото 3 02  31.05.2023 року

     31.05.2023 р. в межах проходження практики студентами 4 курсу ДФН і ЗФН був проведений телеміст, в якому взяли участь випускники Факультету педагогічної освіти Лія Жмак і Марина Котляр та випускниця Національного педагогічного університету імені М. Драгоманова Наталія Коваленко, які працюють в країнах США, Франція, Німеччина на посаді вихователів ЗДО.

Організатор заходу: Валентина Вертугіна, відповідальна за організацію і проведення практики студентів на кафедрі дошкільної освіти

Модератор заходу: Олена Половіна, завідувач кафедри дошкільної освіти.

Присутні: керівники практики (Вертугіна В.М., Гаращенко Л.В., Карнаухова А.В., Літіченко О.Д., Шинкар Т.Ю.), студенти 4 курсу ДФН і ЗФН спеціальності 012 Дошкільна освіта

Мета заходу: підготовка студентів до виконання професійних обов’язків у закладах дошкільної освіти; формування навичок інтегративної професійної діяльності; розвиток гнучких навичок і критичного мислення; забезпечення умов для активізації творчого потенціалу студентів під час педагогічної діяльності.

Під час онлайнзустрічі студенти ознайомились з особливостями організації освітньої взаємодії з дітьми дошкільного віку в зарубіжних країнах, змогли порівняти підходи до організації освітнього процесу в закладах дошкільної освіти України та зазначених країн, впевнились у правильності вибору педагогічної професії. Дійшли висновку, що тільки впевнений, творчий педагог, який володіє не лише знаннями, а й вмінням організувати і залучити дітей до діяльності, захопити цікавою ідеєю може бути конкурентноздатним на ринку праці. І, незалежно від того, в якій країні перебуватиме молода людина, завжди можна поділитися своїм досвідом і набути нового. Актуальними є слова Т. Шевченка: “І чужому научайтесь, і свого не цурайтесь”. Підтвердження в зарубіжних країнах диплому педагога, отриманого в Україні (так, як у спікерів), є вагомим доказом того, що в процесі навчальної діяльності і практичної підготовки студенти набувають гнучких навичок і здатності критично мислити.

Фото 1 02

Фото 2 02

Фото 4 02

 

Факультет у соціальних мережах