ФЛЕШМОБ ДО ДНЯ ПАМ’ЯТІ ТАРАСА ГРИГОРОВИЧА ШЕВЧЕНКА 2023

 012 2 14 з 6 по 10 березня 2023 року

   Кафедра дошкільної освіти спільно з кафедрою іноземних мов і методик їх навчання з 6 по 10 березня провели у соцмережах флешмоб "Шевченко світу промовляє".

Твори українського поета, художника і культурного діяча Тараса Григоровича Шевченка були перекладені більш ніж на 150 мов світу, десятки вулиць у світі названі його іменем. У понад 35 країнах є пам’ятники, музеї присвячені великому сину України, за підрахунком науковців їх налічується понад 1300.

Цього року твори українського пророка стали особливо зрозумілі та зазвучали по-новому не лише для нас, а і для значної частини світу.

За допомогою студентів Університету Грінченка, наших друзів, колег і партнерів – Тарас Григорович у стрічці соціальних мереж заговорив польською, французькою, португальською, грецькою, італійською, німецькою, англійською, чеською і навіть китайською мовами.

Флешмоб полягав у створенні відео-анімації пам'ятників Т. Г. Шевченку, які знаходяться у різних країнах світу та аудіо-оживленні рядками поезій Кобзаря мовою тієї країни, де знаходиться пам'ятник. З відео-роботами студентів можна ознайомитись за покликанням:https://www.youtube.com/playlist?list=PLZdRVd-3NNiPLJaXmAp0TXqTwOkjuu2Pt

012 3 14

012 4 14

Факультет у соціальних мережах