Фестиваль пізнавальних, творчих, просвітницьких, лідерських проєктів «Grinchenko Fest»

 

1 GrinchenkoFest 2023 З 4 грудня  по 16 грудня 2023 року

Почуваймо себе членами з усесвітньої

людської сім’ї і візьмімо собі все гарне,

правдиве, високе й людяне, що виробила за

свого життя людськість, візьмімо й зробімо

його частиною нашої душі. 

Борис Грінченко

   З 4 грудня 2023 року по 16 грудня 2023 року викладачі та студенти Факультету педагогічної освіти, з нагоди Дня Університету, 160-ої річниці від дня народження Бориса Грінченка, 30-річчя відновлення імені Бориса Грінченка у назві Університету, долучилися до участі у Фестивалі пізнавальних, творчих, просвітницьких, лідерських проєктів «Grinchenko Fest» .

     06 грудня 2023 року було організовано та проведено бук-слем «Три бажання», що ініціювала кафедра початкової освіти. У заході взяли участь студенти першого та другого курсів першого (бакалаврського) рівня вищої освіти спеціальності 013 «Початкова освіта». Учасники у перебігу заходу мали можливість проявити свої ораторські та акторські здібності. Завдяки оригінальним та яскравим номерам студенти створили незабутнє та яскраве дійство, яке не залишило байдужим жодного глядача.

      Інсценізуючи казку Бориса Грінченка «Три бажання», першокурсники демонстрували ескізи костюмів головних героїв, провели вікторину із використанням сучасних онлайн-сервісів Publisher та Canva.

Підготовлені буклети містили цікаві питання щодо змісту казки.  Захід проводився у режимі онлайн. Учасники заздалегідь підготували відео, в яких висвітлювалися щирі бажання людей в сучасному світі. Бук-слем «Три бажання» був чудовою нагодою популяризувати творчість Бориса Грінченка.

      Модератори заходу: Семеній Наталія Олегівна, старший викладач кафедри початкової освіти, кандидат педагогічних наук   та   Шпіца Роксолана Ігорівна, старший викладач кафедри початкової освіти, кандидат педагогічних наук.

      З 4 по 7 грудня 2023 року проходив традиційний конкурс перекладів творів Бориса Грінченка «Inspired by Borys Grinchenko’s Art», що організовано кафедрою іноземних мов і методик їх навчання дев’ятий рік поспіль. До участі у конкурсі було подано 20 перекладів студентів першого (бакалаврського) рівня освіти Факультету педагогічної освіти, Факультету музичного мистецтва і хореографії та Факультету психології, соціальної роботи та спеціальної освіти. Захід відбувся у HyFlex форматі із застосуванням онлайн та очного форматів.

     Зустріч для оголошення результатів конкурсу передбачала жваве обговорення учасниками конкурсу творчого шляху Бориса Грінченка. Відтак здобувачі першого (бакалаврського) рівня вищої освіти виконали серію інтерактивних завдань та пригадали ключові факти з біографії Бориса Грінченка, відгадували його твори за представленими зображеннями, емоджі та спробували себе у ролі поетів-письменників. Усі учасники перекладацького конкурсу отримали приємні враження та бонуси.

        Переможцями конкурсу стали:

Трохименко Анна (спеціальність 013 «Початкова освіта») – перше місце за переклад твору «Вчителі».

Мохамед Фасуляк (спеціальність 013 «Початкова освіта») – друге місце за переклад твору «До народу Українського».

Герасимчук Уляна (спеціальність 024 «Хореографія») – друге місце за переклад твору «Надія».

Верещинська Божена (спеціальність 053 «Практична психологія») - третє місце за переклад твору «Доки?».

Копилова Катерина (спеціальність 024 «Хореографія») – третє місце за переклад твору «Я кохаю ті хмари похмурі».

     З роботами учасників можна ознайомитись на офіційній сторінці кафедри іноземних мов і методик їх навчання на YouTube каналі.

      Модератори заходу: Петрик Лада Вікторівна, старший викладач кафедри іноземних мов і методик їх навчання, кандидат педагогічних наук; Руднік Юлія Вікторівна, старший викладач кафедри іноземних мов і методик їх навчання, кандидат педагогічних наук

     7 грудня 2023 року відбувся «Літературний перформанс» від учсників гуртка Артстудія, що об'єднав в теплому колі викладачів кафедри дошкільної та студентів спеціальності 012 «Дошкільна освіта» першого (бакалаврського) рівня вищої освіти. Учасники гуртка підготували для глядачів розмаїту програму: інсценізовані фольклорні та літературні віршовані діалоги, п'єсу Марії Пономаренко; діалоги-у-прозі з книги сучасного українського письменника Мирослава Дочинця «Різнотрав'я» (усього – 23 твори); пантомімічні етюди, руханки й музичні мікси. На згадку активні артстудійки отримали в подарунок книги Мирослава Дочинця з особистим автографом.

      Модератори заходу: Інна Кондратець, доцент кафедри дошкільної освіти, кандидат педагогічних наук; Антоніна Карнаухова, доцент кафедри дошкільної освіти, кандидат педагогічних наук.

     8 грудня 2023 року професорсько-викладацький склад кафедри освітології та психолого-педагогічних наук, студенти освітньої програми 011.00.04 «Освітній дизайн і коучинг в освіті дорослих» другого (магістерського) рівня вищої освіти опублікували результати дослідження творчого та життєвого шляху Бориса Грінченка у

, що стало підсумком співпраці студентів і викладачів.

        Модератор заходу: Маргарита Козир, доцент кафедри освітології та психолого-педагогічних наук, кандидат педагогічних наук, доцент.

     Активною була участь студентів та викладачів Факультету педагогічної освіти у загальноуніверситетських заходах з нагоди видатної події, а саме: Аукціон «Університет Грінченка - Янголам охоронцям - воїнам Збройних сил України»; Інтерактивний конкурс читців «Слово Грінченка; Презентація гуртка «Let’s Speak English» у межах Фестивалю соціальних проєктів «З Києвом і для Києва»; Конкурс есе «Мій Університет Грінченка»; Квест для студентів «Університет Грінченка: вчора, сьогодні, завтра»; Виставка творів Бориса Грінченка «Книжкова спадщина Бориса Грінченка для дітей: з музейних та бібліотечних зібрань» (спільно з Педагогічним музеєм України); Інтерактивна екскурсія із циклу «Історії родини Грінченка»; Урочисте відкриття виставки живопису, графіки та виробів декоративно-прикладного мистецтва «Натхненні Грінченком»; Урочисте зібрання до Дня Університету, 160-ої річниці від дня народження Бориса Грінченка, 30-річчя відновлення імені Бориса Грінченка у назві Університету.

 

Факультет у соціальних мережах