Зустріч із письменницею Ольгою Рєпіною

04 19 2017 repina 119 квітня 2017 року

 

 

Педагогіка і мистецтво – речі, які справжньому педагогу важко уявити окремо. Педагогіка і літературне мистецтво – взагалі речі нероздільні. І саме у цьому в черговий раз упевнились студенти Педагогічного інституту.

19 квітня 2017 року студентам-другокурсникам спеціальності «Початкова освіта» в межах навчальної дисципліни «Методика виховання в початковій школі», викладач Ірина Геннадіївна Сухопара, пощастило потрапити на зустріч-презентацію до надзвичайної людини – геофізика, журналіста, психолога, педагога, письменника – Ольги Рєпіної, що проходила у бібліотеці ім. В. Маяковського.

В невимушеній атмосфері діалогу піднімались питання пошуку «своєї» професії, відданості їй, бажання самовдосконалюватися й саморозвиватися протягом життя, не боятися змін і бути відкритими до них. Пані Ольга зачитала сторінки книги «Світло не в моєму вікні», присвячену проблемам соціалізації дітей, які потрапили в складні сімейні обставини та виховуються в навчальних закладах інтернатного типу, роль педагогів у формуванні в них позитивного світосприйняття, розуміння себе. Студенти були настільки зацікавлені висловленими позиціями авторки, що ставили непрості запитання та цікавилися найтоншими особливостями письменства на складні теми виховання особистості в сучасному світі.

Спілкування не вичерпало всіх питань, що хвилюють майбутніх педагогів. Тому сподіваємося на подальші зустрічі з письменницею та залучення широкої студентської аудиторії до пошуку рішень важливих освітніх питань. А ще дякуємо Ользі Рєпіній за популяризацію та створення позитивного іміджу професії педагога.

Факультет у соціальних мережах