День Києва

05 19 2016 den kieva 119 травня 2016 року

 

 

Щороку наприкінці травня ми відзначаємо День Києва.
До цього дня Музей українського побуту Педагогічного інституту презентував літературно-музичну композицію «Як тебе не любити, Києве мій».
Саме у Всесвітній день вишиванки – 19 травня – студенти I курсу Педагогічного інституту за підтримки Ради студентського самоврядування на чолі з Тетяною Галюк зібралися в читальній залі бібліотеки для проведення свята.
У цей день завітали до нас і наші давні знайомі – Русанівський відділ соціальної допомоги. Залунала музика, і студентка IV курсу Наталя Сидоренко разом зі своїм партнером Геннадієм Шевчуком запросили присутніх до чарівного «Київського вальсу».
Естафету підхопили не менш чарівні ведучі свята – студенти Ольга Цопа, Євгеній Кротов, Наталя Соколик, а також студент VI курсу Інституту мистецтв Віталій Бєліков.
Студенти разом з гостями поринули в історичне минуле нашої столиці, перегорнули прекрасні, а також трагічні сторінки нашого Києва. Відеоряд історії міста супроводжував розповіді ведучих.
Присутні не змогли стримати сліз від пісні «9 Травня», яку талановито і проникливо виконала студентка Олександра Усок.
Закінчилося свято гімном Києва «Як тебе не любити, Києве мій». Виконували цю пісню разом з Олександрою Усок уже всі присутні на святі.
А свято вийшло родинним, затишним, весняним. Свого колориту додало і Cвято вишиванки, адже всі долучилися до українських традицій і в цей святковий день вбралися у вишиті сорочки.
Отже, нам є що берегти, є що святкувати, є чим пишатися.

Факультет у соціальних мережах