Контакти

o.venhlovska@kubg.edu.ua

м. Київ, бул. І. Шамо 18/2, каб. 222

Венгловська Олена Анатоліївна

Фейсбук

 

Гостьова лекція Наталії Миколаївни Лавриченко, доктора педагогічних наук, професора

 27 03 2024 g 27.03.2024 року

  27.03.2024 року на базі Центру самопізнання та саморозвитку відбулась гостьова лекція доктора педагогічних наук, професора, Відмінника освіти України, експертки у галузі обдарованості – Наталії Миколаївни Лавриченко з теми «Пізнавати і розвивати обдарованість».

Лекція проведена для студентів другого курсу спеціальності 012 «Дошкільна освіта» (скорочена програма підготовки) у межах вивчення навчальної дисципліни «Коучинг обдарованої дитини».

Під час лекції Наталія Миколаївна акцентувала увагу майбутніх вихователів на значенні раннього і дошкільного віку для розвитку обдарувань дітей, охарактеризувала психологічний портрет обдарованої дитини. Зацікавленість авдиторії викликала інформація про види та показники обдарованості, які діти цих вікових груп можуть демонструвати під час різних видів діяльності, та індикатори їх розпізнавання.

У перебігу лекції спікеркою висвітлено низку зарубіжних концепцій обдарованості особистості на різних етапах її становлення (Говард Гарднер, Джозеф Рензуллі, Франсуа Ганє, Жан Піаже).

Лекція викликала жвавий інтерес у здобувачів вищої освіти. Майбутні вихователі отримали цінні поради щодо створення у закладі дошкільної освіти розвивального середовища для розвитку різних видів обдарувань дітей, організації різних форм освітньої взаємодії, співпраці з батьками, які виховують обдарованих дітей.

Завершилася лекція рефлексією, яка засвідчила вмотивованість та бажання студентів вдосконалювати компетентності, які є важливими для пізнання і розвитку обдарованості дитини.

Щиро дякуємо Наталії Миколаївні за співпрацю, цікаву і змістовну лекцію!

Модератори зустрічі: Ганна Іванівна Іванюк, доктор педагогічних наук, професор, професор кафедри освітології та психолого-педагогічних наук;

Олена Анатоліївна Венгловська, кандидат педагогічних наук, доцент кафедри освітології та психолого-педагогічних наук.

27 03 2024 2

27 03 2024 3

  27 03 2024 1

Факультет у соціальних мережах