Контакти

o.venhlovska@kubg.edu.ua

м. Київ, бул. І. Шамо 18/2, каб. 222

Венгловська Олена Анатоліївна

Фейсбук

 

ПІЗНАЄМО СЕБЕ У ПРОФЕСІЇ Друга рефлексійна зустріч

        16 10 2023 1  16 жовтня 2023 року

 

  16 жовтня 2023 року на базі Центру самопізнання і саморозвитку проведено другу рефлексійну зустріч зі студентами четвертого курсу спеціальності 012 Дошкільна освіта.

У перебігу зустрічі майбутні вихователі аналізували результати з проходження І етапу виробничої (безвідривної) практики – ранній вік. Під час групової взаємодії студенти характеризували особливості освітньої взаємодії вихователя з дітьми раннього віку, здійснювали рефлексію власної діяльності у ролі вихователя, аналізували труднощі, що були під час практики та обмінювалися міркуваннями щодо ефективних шляхів їх подолання.

Результати самоаналізу засвідчили, що завдання практики сприяли формуванню низки професійних компетентностей – організаційної, здоров’язбережувальної, проєктувальної, психоемоційної, предметно-методичної,  морально-етичної та комунікативної.

Позитивні емоції в учасників зустрічі викликали перегляди фото та відео матеріалів  перформансу-гри («На гостини до лісу», «Лісові мешканці», «На городі у кролика» та ін.), яку студенти розробляли у процесі практики та проводили у закладах дошкільної освіти. Під час обговорення змісту та особливостей проведення ігор майбутні вихователі ділилися авторськими знахідками, обмінювалися ідеями про те, як можна урізноманітнити типові ігри, аналізували власні особистісні та професійні якості, які сприяли виконанню завдань психолого-педагогічної компоненти практики.

Рефлексії учасників зустрічі засвідчили, що поставлені цілі щодо особистісного та професійного вивищення під час проходження практики були досягнуті.

Бажаємо студентам успіхів під час проходження другого етапу виробничої практики!

Модератори рефлексійної зустрічі викладачі кафедри освітології та психолого-педагогічних наук:

Олена ВЕНГЛОВСЬКА, к.пед.н., доцент кафедри

Валентина ДЕМ’ЯНЕНКО, викладач кафедри

16 10 2023 2

16 10 2023 3

16 10 2023 4

 

Факультет у соціальних мережах