Контакти

o.venhlovska@kubg.edu.ua

м. Київ, бул. І. Шамо 18/2, каб. 222

Венгловська Олена Анатоліївна

Фейсбук

 

ПІЗНАЄМО СЕБЕ У ПРОФЕСІЇ Рефлексійна зустріч

         25 09 2023 1   25 вересня 2023 року

  25 вересня 2023 року на базі Центру проведено рефлексійну зустріч зі студентами четвертого курсу спеціальності 012 Дошкільна освіта.

Зустріч відбулася у рамках проходження здобувачами І етапу виробничої (безвідривної) практики – ранній вік. Під час зустрічі майбутні вихователі здійснювали рефлексію щодо визначення власної готовності виконувати завдання практики, розробляли алгоритм вдосконалення загальних та професійних компетентностей, що визначені Професійним стандартом «Вихователь закладу дошкільної освіти».

Так, за результатами самоаналізу, учасники зустрічі визначали особистісні якості та професійні компетентності, які у них сформовані й сприятимуть реалізації подальших завдань практики. Серед важливих особистісних якостей студенти назвали такі: відповідальність, дисциплінованість, цілеспрямованість, креативність. Важливо, що майбутні фахівці вказали на те, що у виконанні завдань практики вони опиратимуться на досвід та знання, що були ними отриманні в попередні роки навчання. Більшість студентів зазначили про те, що під час практики вони зосередяться на вдосконаленні умінь та навичок, що пов’язані із проєктуванням форм та тематик освітньої взаємодії вихователя з дітьми раннього віку, добором необхідних ресурсів, що сприятимуть виконанню завдань практики, самоаналізом власної діяльності у ролі вихователя групи раннього віку.

Значний інтерес у присутніх викликали завдання, що були спрямовані на проєктування шляхів досягнення результату, та визначення показників  індивідуального успіху.

Бажаємо студентам під час практичної діяльності реалізувати поставлені цілі та досягти бажаного успіху!

Модератори рефлексійної зустрічі викладачі кафедри освітології та психолого-педагогічних наук:

Олена ВЕНГЛОВСЬКА, к.пед.н., доцент кафедри

Валентина ДЕМ’ЯНЕНКО, викладач кафедри

Факультет у соціальних мережах