Контакти

o.venhlovska@kubg.edu.ua

м. Київ, бул. І. Шамо 18/2, каб. 222

Венгловська Олена Анатоліївна

Фейсбук

 

МИ – СТУДЕНТИ-ГРІНЧЕНКІВЦІ Адаптаційний тренінг

 

07 09 23 1 07.09.2023 року

 

    07.09.2023 року на базі Центру самопізнання і саморозвитку для студентів першого курсу спеціальностей «Дошкільна освіта», «Початкова освіта» проведено адаптаційний тренінг.

Мета тренінгу: психологічний супровід студентів у новій соціальній ситуації; ознайомлення з прийомами ефективного міжособистісного спілкування у системі «студент-студент» і «студент-викладач»; сприяння успішній адаптації першокурсників до умов закладу вищої освіти.

Упродовж тренінгу першокурсники вчилися пізнавати себе та одне одного і взаємодіяти в студентській групі; аналізували власні труднощі, що виникали в перші дні в новому середовищі, та алгоритми оптимального вирішення проблем; визначали близькі та далекі цілі особистісного і професійного розвитку й обдумували важливість взаємозв’язків між ними; знайомилися із зовнішніми і внутрішніми ресурсами, що сприяють успішній адаптації до навчання.

Значний інтерес викликало психологічне дослідження власних адаптаційних ресурсів, визначення профілю професійної самоефективності та показників психологічного благополуччя.

Рефлексія, що була проведена по завершенні тренінгу, засвідчила, що міжособистісна взаємодія, корпоративні цінності, командна робота, особистісні ресурси та їх розвиток є запорукою успішної адаптації.

Було цікаво, емоційно, продуктивно! Хай плідна співпраця стане для всіх добрим початком особистісного і професійного вивищення!

 

Модератори адаптаційного тренінгу викладачі кафедри освітології та психолого-педагогічних наук:

Олена МУЗИКА, к.психол.н., доцент

Олена ВЕНГЛОВСЬКА, к.пед.н., доцент кафедри

 

07 09 2023 2

07 09 2023 3

07 09 2023 4

Факультет у соціальних мережах