Контакти

o.venhlovska@kubg.edu.ua

м. Київ, бул. І. Шамо 18/2, каб. 222

Венгловська Олена Анатоліївна

Фейсбук

 

ПЕРШІ КРОКИ У ПРОФЕСІЇ Лінійка майстер-класів для студентів 1 курсу спеціальності «Початкова освіта»

 1 27 03 23  27 березня 2023 року

  27 березня 2023 року у Центрі самопізнання і саморозвитку командою науково-педагогічних працівників кафедри освітології та психолого-педагогічних наук продовжено лінійку педагогічних майстерок «Перші кроки у професії» для студентів першого курсу спеціальності «Початкова освіта».

Студенти зацікавлено ділилися власними очікуваннями, сподіваннями та міркуваннями щодо проходження першої навчальної (психолого-педагогічної) практики; розмірковували над тим: яким має бути вчитель Нової української школи? Завдання навчальної (психолого-педагогічної) практики та особливості їх реалізації розв’язували у контексті загальних та професійних компетентностей, що визначені у Професійному стандарті за професіями «Вчитель початкових класів закладу загальної середньої освіти», «Вчитель закладу загальної середньої освіти», «Вчитель з початкової освіти» (з дипломом молодшого спеціаліста)».

У перебігу зустрічі майбутні вчителі початкових класів набули уміння застосовувати ІКТ-інструменти та онлайн-платформи для створення портфоліо «Особистісно-професійного зростання студента», розроблення інформаційних освітніх продуктів для батьків із питань подолання рівня тривожності у дітей молодшого шкільного віку, що пов’язані з війною; оволоділи здатністю добирати розвивальні ігри для розвитку психічних процесів учнів, застосовувати діагностичні методики для вивчення індивідуального розвитку учня/учениці початкової школи, а також проводити самоаналіз особистісно-професійного розвитку.

Рефлексія, що була проведена на завершальному етапі роботи, засвідчила позитивну мотивацію і готовність студентів до виконання запропонованих завдань практики та пізнання себе у професії.

Бажаємо студентам цікавої практики та успіхів в особистісно-професійному вивищенні!

 

Модератори: Ганна ІВАНЮК, д.пед.н., проф., професор кафедри; Олена ВЕНГЛОВСЬКА, к.пед.н., доцент кафедри; Алла СІЧКАР, к.пед.н., ст. викладач кафедри; Валентина ДЕМ’ЯНЕНКО, викладач кафедри.

2 27 03 2023

3 27 03 23

4 27 3 23

 

6 27 03 236 27 03 23

7

5 27 03 23

Факультет у соціальних мережах