Профорієнтаційна зустріч зі студентами-випускниками Фахового коледжу «Універсум»

 

профор єнтац я фото2  16 квітня 2024 року

 

16 квітня 2024 року на Факультеті педагогічної освіти відбулася профорієнтаційна зустріч зі здобувачами освітнього ступеня «фаховий молодший бакалавр» спеціальностей «Дошкільна освіта» та «Початкова освіта» Фахового коледжу «Універсум» Київського столичного університету імені Бориса Грінченка.

Зустріч організована кафедрами дошкільної та початкової освіти Факультету за співпраці зі завідувачкою педагогічним відділенням Коледжу Л. Плугатар. Професорсько-викладацькі та студентські колективи двох структурних підрозділів Університету єднає багаторічна співпраця: традиційними стали взаємовідвідування, обмін досвідом, майстер-класи, круглі столи, презентації посібників та підручників. До організації заходу долучилися Л. Куземко, заступник декана Факультету педагогічної освіти з науково-методичної та навчальної роботи; Л. Петрик, заступник декана Факультету педагогічної освіти з науково-педагогічної та соціально-гуманітарної роботи; О. Коваленко, відповідальна за профорієнтаційну роботу кафедри дошкільної освіти.

Під час зустрічі студенти-випускники Коледжу мали змогу:

  • отримати фахові відповіді на запитання про особливості вступної кампанії 2024 від Є. Антипіна, відповідального секретаря приймальної комісії Університету Грінченка, завідувача НМЦ стандартизації та якості освіти, кандидата педагогічних наук, доцента;
  • дізнатися про родзинки освітньо-професійних програм першого (бакалаврського) рівня вищої освіти 012, 013 від гарантів ОПП та завідувачів кафедр: дошкільної освіти - О. Половіна, кандидат педагогічних наук, доцент; початкової освіти   -  Г. Бондаренко, кандидат педагогічних наук, доцент;
  • ознайомитися з нюансами організації освітнього процесу на Факультеті, дозвіллєвої діяльності студентів тощо завдяки яскравому та емоційному виступу членів Ради студентського самоврядування Факультету педагогічної освіти - К. Савченко та А. Петрунько.

Особливостями  означеної профорієнтаційної зустрічі стали майстерки для студентів Фахового коледжу «Універсум», проведені професорсько-викладацьким колективом кафедр Факультету педагогічної освіти. Зокрема, у здобувачів спеціальності Дошкільна освіта викликав інтерес майстер-клас практичного спрямування, проведений   І. Кондратець, кандидатом педагогічних наук, доцентом кафедри дошкільної освіти, на тему: «Мотиваційний лист та особливості його складання», який став «скарбничкою лайфхаків вступника». Для майбутніх абітурієнтів спеціальності «Початкова освіта» також проведено майстер-клас із написання мотиваційного листа, під час якого Л. Нежива, доктор педагогічних наук, професор кафедри початкової освіти та С. Дубовик, кандидат педагогічних наук, доцент кафедри початково освіти розкрили особливості написання успішного мотиваційного листа й секрети представлення себе як вмотивованої, яскравої та здібної особистості, готової вступити до Університету Грінченка.

З віртуальною та доповненою реальністю учасників зустрічі ознайомили на проведеній майстерці в Центрі інноваційних освітніх технологій (ICR класі) старші викладачі кафедри початкової освіти: О. Шкуренко, кандидат педагогічних наук та Р. Шпіца, кандидат педагогічних наук.

Корисним для майбутніх абітурієнтів став маршрутизатор (гайд) сайтом Університету Грінченка, доповнений  QR-кодом, який на допомогу вступникам розробили  і  презентували під час зустрічі  М. Науменко, викладач кафедри дошкільної освіти та І. Новоселецька, доцент кафедри дошкільної освіти, кандидат педагогічних наук.  Яскравою завершальною родзинкою стали руханки  від членів студради Факультету педагогічної освіти спільно з усіма учасниками.

Маємо сподівання на поповнення студентської спільноти Факультету педагогічної освіти в 2024 році. Радо чекаємо ВАС, шановні випускники  Фахового коледжу «Універсум» та інших коледжів України!

Відеофрагменти профорієнтаційної зустрічі можна переглянути на YouTube кафедри дошкільної освіти  та сторінках Facebook кафедр дошкільної та початкової освіти.

 

 

Відеофрагменти профорієнтаційної зустрічі кафедри початкової освіти.

 

профор єнтац я фото 1

профор єнтац я фото 3

профор єнтац я фото 4

профор єнтац я фото2

Факультет у соціальних мережах