Гостьова онлайн-лекція з теми «Інструменти для підходів STEAM в освіті. Навчальні ресурси STEM»

 17 12 01 22 17 березня 2023 року

  17 березня 2023 року для студентів першого (бакалаврського) рівня вищої освіти спеціальності 013 Початкова освіта Факультету педагогічної освіти Київського університету імені Бориса Грінченка у межах викладання навчальної дисципліни «Інформатична та технологічна освіта: основи STEAM освіти» (викладач: Олександра Шкуренко) відбулася гостьова онлайн-лекція Ірини Воротникової на тему «Інструменти для підходів STEAM в освіті. Навчальні ресурси STEM».

Онлайн-лекцію провели:

- лектор, який викладає навчальну дисципліну «Інформатична та технологічна освіта: основи STEAM освіти», – Шкуренко Олександра Вікторівна, старший викладач кафедри початкової освіти факультету Педагогічної освіти Київського університету імені Бориса Грінченка, кандидат педагогічних наук;

- гостьовий лектор – Воротникова Ірина Павлівна, завідувач кафедри природничо-математичної освіти і технологій Інституту післядипломної освіти Київського університету імені Бориса Грінченка, кандидат педагогічних наук, доцент.

На онлайн-лекції обговорювалися питання щодо застосування наукових підходів до організації STEM проєктів, розглянуто цикл дослідження на прикладі інтерактивного навчального простору Graasp. Студенти опанували дослідно-пізнавальні середовища та навчилися застосуванню дослідницької складової у STEM проєктах за допомоги віртуальних лабораторій в Go-labs.

Дякуємо Ірині Воротниковій за змістовну та цікаву лекцію, можливість познайомитися з науковим підходом до реалізації STEAM-проєктів.

Детальніше про Факультет Київського університету імені Бориса Грінченка:

https://fpo.kubg.edu.ua/

Детальніше про кафедру початкової освіти:

https://fpo.kubg.edu.ua/struktura/kafedry-fakultetu/kafedra-pochatkovoi-osvity/pro-kafedru.html

7

2 34 46

7 11 46 23

11 53 30

Факультет у соціальних мережах