Вебінар «Академічна доброчесність: культура цитувань і покликань у наукових текстах»

 1 13 12  травня 2022 року

 

  12  травня 2022 року у межах Фестивалю науки – 2022, який щорічно відзначається в Київському університеті імені Бориса Грінченка, за ініціативи Наукового товариства студентів, аспірантів, докторантів і молодих вчених Педагогічного інституту було організовано та проведено вебінар «Академічна доброчесність: культура цитувань і покликань у наукових текстах».

Учасниками наукового заходу стали студенти першого (бакалаврського) і другого (магістерського) рівнів вищої освіти  спеціальностей «Дошкільна освіта», «Початкова освіта» та молоді вчені Університету Грінченка.

Захід проведено у форматі інтелектуальної гри, яка мала на меті порушити актуальні питання щодо дотримання принципів академічної доброчесності. У перебігу вебінара обговорювалися проблеми культури цитувань і покликань, а також особливостей проведення наукових досліджень в умовах дистанційного формату освітнього процесу.

У ході вебінару було порушено такі питання: «Як уникнути академічного плагіату та самоплагіату?», «Що таке аутосорсинг завдань?», «Як перевіряти текст на наявність ознак плагіату?». Учасники ознайомилися з видами порушень академічної доброчесності та правилами цитування у наукових текстах.

Модератори заходу: Світлана Паламар, заступник директора з наукової роботи Педагогічного інституту; Марина Науменко, викладач кафедри дошкільної освіти, голова наукового товариства студентів, аспірантів, докторантів і молодих вчених Педагогічного інституту.

3 13

10 13

image 2022 05 12 15 00 46

Screenshot 47

Факультет у соціальних мережах