Міждисциплінарний студентський науковий гурток

2 copy copy copy copy   28 березня 2019 року

 

ДОШКІЛЬНА ОСВІТА: ЄВРОПЕЙСЬКИЙ ВИМІР

28 березня 2019 року кафедра дошкільної освіти провела засідання наукових студентських гуртків: міждисциплінарного «Професійна підготовка сучасного педагога в умовах євроінтеграції» другого (магістерського) освітнього рівня (науковий керівник Бєлєнька Ганна Володимирівна) та «Сучасні тенденції розвитку дошкільної освіти України в умовах євроінтеграції» першого (бакалаврського) освітнього рівня (науковий керівник Половіна Олена Анатоліївна) у формі наукового конструктора.

Дискусія торкалася питань досвіду організації дошкільного виховання у Німеччині, Англії, Франції та Швеції. Студенти проводили педагогічні паралелі щодо шляхів удосконалення роботи вітчизняних закладів дошкільної освіти з урахуванням європейських орієнтирів. Учасники заходу також обговорювали механізми педагогічного впливу на майбутніх вихователів щодо впровадження європейського досвіду в систему освіти України. Обговорювалися питання взаємообумовленості якості життя від рівня освіти підростаючого покоління, подолання стереотипів і шаблонів стосовно педагогічних інструментів, за допомогою яких впливають на особистість та формують європейські цінності в українському освітньому просторі.

Прикінцевою тезою, яка об`єднала учасників заходу, став вислів Теодора Рузвельта (англ. Theodore Roosevelt Jr.): «Куди краще насмілюватися на великі вчинки, щоб досягнути видатного тріумфу, нехай навіть ціною спроб і помилок, ніж рівнятися на вбогих духом людей, які ніколи не відчувають ні великої радості, ні великих страждань, бо живуть у сірих сутінках і не знають ні перемог, ні поразок».

3 copy copy       4 copy        5 copy copy copy

Факультет у соціальних мережах