Круглий стіл «Педагог: вчора, сьогодні, завтра»

02 28 2017 homepage28 лютого 2017 року

 

 

Завантажити сторінку у pdf форматі

«Часи змінюються, а разом з ними змінюється педагог», «для педагога наших днів властиві зовсім не ті манери, якими володіли його колеги в минулому столітті», «у майбутньому педагога-людину замінить комп'ютер, так що, ця професія, як і багато інших, стане непотрібною?» такі висловлювання можна чути досить часто. Які з них справедливі, або хоча б недалекі від істини? У цьому Наукове товариство студентів, аспірантів, докторантів та молодих вчених Педагогічного інституту намагалося розібратися на черговому круглому столі, що відбувся 28 лютого 2017 року.

Перша частина круглого столу була спрямована на обговорення педагогічної майстерності педагога та прояв її складових елементів в різні часи.

У другій частині круглого столу студенти змальовували образ педагога в минулому, в сьогоденні та в майбутньому. Аналіз даних образів показав, що зовнішній вигляд педагога у всі часи був простим, охайним, стриманим та витриманим у стилі одягу. Відмінність полягала у віковій характеристиці педагога (педагог «сьогодні» – молодий, педагог «вчора» – в роках).   
Наступне про що говорили студенти – якості педагога. Більшість особистих і професійних рис справжнього педагога залишилися непорушними в усі часи: розум, вихованість, відповідальність, охайність. Однак до якостей сучасного та майбутнього педагога додалися життєрадісність, почуття гумору, відкритість, здатність бути творчою особистістю та лідером. Також педагог «майбутнього» був змальований у футуристичному образі (вільний wi-fi, окуляри віртуальної реальності та функції googlе). Таке зображення-метафора відображало освіченого у всіх тонкощах науки, всебічно розвиненого педагога.

В кінці круглого столу наші студенти твердо запевняли, що свій образ «майбутнього педагога» вони вже мають: «Працюємо за покликанням…».

Факультет у соціальних мережах