Літературно-мистецький вечір «І десь над гранями свідомості є те, чого іще нема»

03.19.201519 березня 2015 року

 

 

19 березня 2015 року відзначає свій 85-річний ювілей світова поетеса – Ліна Василівна Костенко. Разом з нею у цей день святкують її родина, прихильники і вся Україна!

         Не залишились осторонь цієї визначної дати і студенти Педагогічного інституту групи ДОб-2-13-4.0д, які разом зі своїм куратором – Коробковою Анастасією Олександрівною – спільно з Бібліотекою ім. В. Маяковського провели літературно-мистецький вечір «І десь над гранями свідомості є те, чого іще нема».

Студенти і бібліотекарі радо зустріли всіх бажаючих насолодитись неповторними поетичними рядками Ліни Василівни. Присутні на вечорі юні і поважні поціновувачі високого мистецтва з великим задоволенням ловили кожне слово з талановитого виконання дівчатами найвідоміших та найпопулярніших творів поетеси. Крім того, слухачів познайомили з її Долею та Музою, розкрили найцікавіші сторінки її біографії, за що були нагороджені шквалом аплодисментів та теплими словами і компліментами не тільки усно, а й на «Стіні для компліментів» у бібліотеці, запашним чаєм, солодощами і теплими розмовами.

Насамкінець юні акторки звернулись до гостей одними з найвизначніших слів Ліни Костенко:

І в житті, як на полі мінному,  
я просила в цьому сторіччі  
хоч би той магазинний мінімум:  
 Люди, будьте взаємно ввічливі!  

і якби на те моя воля,  
написала б я скрізь курсивами:
 
 Так багато на світі горя,  
люди, будьте взаємно красивими!

Факультет у соціальних мережах