«Урок – основна форма організації навчально-виховної роботи в школі»

12.10.201410 грудня 2014 року

 

 

10 грудня 2014 року для студентів 3 курсів Педагогічного інституту, спеціальності «Початкова освіта» проведена відкрита лекція з елементами практичного заняття викладачем кафедри початкової освіти та методик природничо-математичних дисциплін Кошманом П.Я. на тему «Урок – основна форма організації навчально-виховної роботи в школі», на якій були присутні директор Педагогічного інституту Юрченко В.І., завідувач кафедрою Волинець К.І. та викладачі інституту.

Мета заняття. Закріпити теоретичні знання з теми «Урок – основна форма організації навчально-виховної роботи в школі». Вчитися складати фрагменти уроків, використовуючи інноваційні технології навчання. Формувати навички в доборі дидактичного матеріалу для проведення підготовчої роботи з папером з використанням інноваційних технологій. Формувати вміння планувати творчі роботи. . Сприяти вихованню творчої ініціативи студентів, прищеплювати любов до обраної професії.

Кошман П.Я. уміло організував роботу студентів, поділивши їх на творчі групи, кожній з яких було запропоновано певне завдання, спрямоване на виготовлення виробів з використанням техніки оригамі. Студенти в ході роботи вдало поєднували відеофрагменти уроків вчителів шкіл Києва, фрагмети власних уроків, елементи рольової гри. Після кожного етапу роботи було надано методичний коментар, опираючись на матеріали Державного стандарту загальноосвітньої початкової школи.

Викладач професійно використовував можливості інтерактивної дошки, презентації відеозаписів уроків, інтерв’ю досвідчених вчителів міста Києва. Під час лекції доцільно вмотивовані переходи від одного до іншого етапу роботи: дидактична гра.

На етапі завершення лекції було запропоновано перегляд презентації на тему: «Досвід новаторів - у життя», що остаточно переконало студентів в ефективності використання інноваційних технологій на уроках трудового навчання в початковій школі.

В цілому, аналізуючи відкрите лекційне заняття, можна сказати: ефективно, науково, структуровано, виважено, доцільно, вмотивовано, цікаво, доречно, насичено, продумано.

Факультет у соціальних мережах