Студенти Інституту суспільства в Музеї українського побуту Педагогічного інституту

12.03.201403 грудня 2014 року

 

 

03 грудня 2014 року згідно плану заходів Грінченківської декади відбувся спільний захід Педагогічного інституту та Інституту суспільства.

Студенти спеціальності "Історія" Інституту суспільства побували в Музеї українського побуту Педагогічного інституту, де ознайомилися з виставкою грошей під назвою «Час, гроші і ми». Ульянич  Анатолій Анатолійович розповів про  історію виникнення грошей, їх розвиток у різні епохи. З великим захопленням студенти розглядали колекцію монет і паперових грошей, а також книг-стародруків, починаючи з часів Петра І.

Майбутні історики з цікавістю слухали розповідь Ульянич Галини Іванівни про українські рушники та одяг із різних регіонів України. Особливу увагу студенти звернули на рідкісний старовинний посуд, предмети, що відносяться до часів трипільської культури, побутових речей, якими користувалися українці ще в ХІХ столітті.

Співробітники музею відповіли на численні запитання студентів, побажали їм успіхів у навчанні і запросили до подальшої співпраці в спільних заходах.

Факультет у соціальних мережах