Музей Гетьманства

30.11.201429 листопада 2014 року

 

 

29 листопада 2014 року студенти Педагогічного інституту – члени краєзнавчого гуртка, відвідали музей Гетьманства.
Як відомо, походи до музеїв не завжди є цікавими, але нашим студентам часто посміхається Фортуна. От і цього разу її посмішка була з нами.
Відвідування музею стало досить довгоочікуваною подією у житті студентства. Екскурсія була сповнена найрізноманітнішими фактами з життя українських гетьманів, а не лише розповідями про їх політичну діяльність.
Студенти ознайомились із різними ілюстраціями історичних подій, багатьма раритетними фотокартками та портретами, великою кількістю документів. Все це збагатило уявлення про події минулого та зробило їх більш наближеним до розуміння та усвідомлення.
Цікавинкою стала історія будівлі, що нині служить приміщенням для музею. Колись ця кам’яниця належала самому Іванові Мазепі. Багато цікавого студенти дізналися про реставрацію будинку та збагачення колекції експонатами.
Завершальним штрихом стала виставка сучасних українських митців, що діє на території музею. Картини, які побачили студенти, мали як глибокий, замаскований сенс, так і просто відображали чарівну красу нашої Бітьківщини.
Грінченківці дуже вдячні керівнику краєзнавчого гуртка – Юрію Леонідовичу Мельничуку, який організував похід до музею, та співробітникам музею Гетьманства за змістовний і цікавий екскурс в нашу історію.

 

Факультет у соціальних мережах