У МОН обговорено питання підготовки фахівців у галузі дошкільної освіти

18 листопада 2014 року

Джерело інформації: офіційний веб-сайт Міністерства освіти і науки України 

http://www.mon.gov.ua/ua/news/40158-u-mon-obgovoreno-pitannya-pidgotovki-fahivtsiv-u-galuzi-doshkilnoyi-osviti

 

18 листопада в Міністерстві освіти і науки відбулася Всеукраїнська нарада з питань якості підготовки фахівців у галузі дошкільної освіти.

У нараді взяли участь директор департаменту загальної середньої та дошкільної освіти Міністерства освіти і науки Юрій Кононенко, начальник відділу дошкільної освіти МОН Тамара Панасюк, представники департаменту вищої освіти Міністерства, Інституту інноваційних технологій та змісту освіти, інститутів післядипломної педагогічної освіти, вищих навчальних закладів, дошкільних навчальних закладів та громадських організацій. Активним учасником наради була Ганна Володимирівна Бєлєнька - заступник директора Педагогічного інституту з наукової роботи, професор кафедри дошкільної освіти.

Під час наради учасники обговорили питання відбору та якості підготовки педагогічних кадрів для дошкільних навчальних закладів.

Учасники наради також порушили питання участі практикуючих фахівців у підготовці педагогічних кадрів дошкільної освіти, навчальних планів, професійного відбору, проведення профорієнтаційної роботи викладачами ВНЗ, доцільності підготовки магістрів дошкільної освіти, вмотивованості студентів тощо.

Директор департаменту загальної середньої та дошкільної освіти Юрій Кононенко, підсумовуючи результати зустрічі, запевнив, що Міністерство освіти і науки у встановленому порядку обов’язково розгляне пропозиції громадської організації та університетів щодо інновацій в методиці підготовки кадрів. За словами директора департаменту, Міністерство має досвід співпраці з громадськістю та завжди прислухається до слушної думки.

Факультет у соціальних мережах