Музей Бориса Грінченка

09.30.2014Вересень 2014 року

 

 

Протягом вересня студенти-першокурсники Педагогічного інституту відвідали музей Бориса Грінченка, який знаходиться за адресою: вул. Воровського 18/2 у приміщенні Ректорату. Екскурсія розпочалася з символічного покладання квітів до пам’ятника українського діяча. Експозиція музею вражає кількістю оригінальних світлин, листів, видань, автором яких є сам Борис Грінченко. Історико-біографічний музей Бориса Грінченка було створено за ініціативи Вченої ради Університету. Роботу музею координує науково-дослідна лабораторія грінченкознавства. Діяльність музею сприяє долученню студентської молоді до джерел патріотизму, національних цінностей українського народу, формуванню розвиненої освіченої особистості і є значним внеском у культурному розвитку столиці.
Для студентів відвідування музею поглибило знання цікавими фактами про життя і діяльність людини, ім’ям якої названий їх рідний Університет.
Серед великих людей України Борисові Грінченкові належить особливе місце. Його життя і творчість гідні подиву, а невтомна титанічна діяльність, освячена любов’ю до України, викликатиме захоплення ще не в одного покоління українців. Він мав багатогранний талант: тож своєю діяльністю охопив майже всі складові рідної культури.
Педагогічний інститут висловлює щиру подяку працівникам музею за гостинно відчинені двері та сподівається на плідну співпрацю в майбутньому.

 

Факультет у соціальних мережах