«Педагогічні праці Бориса Грінченка»

05.14.201414 травня 2014 року

14 травня 2014 року в Педагогічному інституті відбулась презентація доробку лабораторії Грінченкознавства: «Педагогічні праці Бориса Грінченка», а саме – презентація перших 2-х томів з багатотомного видання наукового доробку Бориса Дмитровича Грінченка (за результатами роботи лабораторії).
Студентська аудиторія з великим інтересом слухала змістовні доповіді Василя Васильовича Яременка, кандидата філологічних наук почесного професора університету імені Бориса Грінченка, та Антоніни Іванівни Мовчун, кандидата педагогічних наук, заслуженого вчителя України, завідувача НДЛ Грінченкознавства, про внесок Б. Грінченка в українську культуру, освіту, педагогіку, літературу.
Василь Васильович акцентував увагу на педагогічній спадщині Б. Грінченка для вчителів початкових класів, розповів про важливість «Словника української мови» для державотворення, роль Бориса Грінченка в історії культури України.
Антоніна Іванівна презентувала зміст кожної книги видання. Розповіла про організацію курсів для підготовки вчителів початкових класів – про зміст, організацію навчання, навчальні плани, про створення бібліотеки для вчителів.
Аудиторія мала можливість ознайомитись з фотографіями, які були представлені на презентації.

Факультет у соціальних мережах