«Духовна спадщина Тараса Шевченка»

02.25.201425 лютого 2014 року

 

 

«Духовна спадщина Тараса Шевченка»

25 лютого 2014 року відбувся круглий стіл на тему: «Духовна спадщина Т.Г. Шевченка у вимірі національних пріоритетів сучасності», метою якого було визначення ролі Т.Г. Шевченка у духовному розвитку особистості, вихованні громадянина, здатного до відродження, збереження та примноження добробуту Батьківщини, цінностей вітчизняної культури; сприяння активізації педагогічної діяльності в рік Т.Г. Шевченка.

У засіданні прийняли участь члени СНТ, викладачі, студенти спеціальності «Початкова освіта» Університетського коледжу та Педагогічного інституту КУ імені Бориса Грінченка.

Членами студентського наукового товариства Університетського коледжу та Педагогічного інституту було висвітлено власні дослідження: «Тарас Шевченко і сьогодення», «Життєвий та творчий шлях Кобзаря», «Творчість Тараса Шевченка у дитячому читанні», «Роль Тараса Шевченка та його творчості у становленні української культури» та інші.

Також було розкрито науково-пошукові напрацювання викладачів та студентів щодо актуальності поглядів Т.Г. Шевченка на скарбницю народної педагогіки, сімейного виховання особистості, творчості та ідеалу вчителя.

Студенти Університетського коледжу майбутні студенти Педагогічного інституту

Кафедра початкової освіти та методик природничо-математичних дисциплін організувала зустріч студентів випускних груп Університетського коледжу зі спеціальності «Початкова освіта» з адміністрацією, викладачами та студентами спеціальності «Початкова освіта» Педагогічного інституту.

Під час зустрічі студентами інституту під керівництвом Кошмана П. Я. було проведено ознайомлення майбутніх абітурієнтів з традиціями педагогічного та студентського колективів Інституту, матеріально-технічною базою навчального закладу. Директор Педагогічного інституту Юрченко В.І. проінформував студентів коледжу про умови вступу за напрямами підготовки «Початкова освіта», «Дошкільна освіта» та запросив їх до подальшого професійного навчання.

Студенти завітали на постійно діючу виставку старовинної української вишивки, ткацтва та текстилю з колекції родини Ульяничів, де ознайомилися з українськими старожитностями різних регіонів України.

 

Факультет у соціальних мережах