Х Міжнародний військово-історичний фестиваль «Даєш Київ!»

11.03.201303 листопада 2013 р. - вул. Оноре де Бальзака

3 листопада 2013 року в рамках проведення Х Міжнародного військово-історичного фестивалю «Даєш Київ!» на честь 70-річчя визволення міста від німецько-фашистських загарбників зусиллями міжнародної спільноти  (Україна, Росія, Білорусь, Польша, Естонія, Литва, Латвія, Чехія, Болгарія, Ізраїль, Німеччина, Франція, США) було представлено фрагмент запеклого бою за столицю України восени 1943 року. Дійство відбувалося в урочищі Синятки на Троєщині (вул. Оноре де Бальзака). Було продемонстровано реконструкцію бою з форсування водної перешкоди та захвату плацдарму під час боїв за Київ.
Всі присутні мали можливість побачити техніку форсування водної перешкоди з використанням кораблів річкового флоту, шлюпок, баркасів, підручних засобів. Була задіяна артилерія, велика кількість броне- та мототехніки, танки, мотоцикли, кавалерія та авіація.
Серед глядачів це захоплююче героїчне дійство споглядали і студенти Педагогічного інституту спеціальності «Дошкільна освіта» першого та четвертого курсів. Це була прекрасна можливість пережити ті події, що, відбувшись 70 років тому, й досі живуть у серцях і пам`яті вдячних нащадків.
Живе спілкування з представниками військово-історичних клубів різних країн посилило враження від події.

 

Факультет у соціальних мережах