День початкової освіти

101 листопада - Будинок учителя

У п’ятницю, 01 листопада  2013 року, освітянська еліта України зібралася в Київському міському Будинку вчителя з нагоди  святкування Дня початкової освіти.
У межах заходу проведено «Калейдоскоп ідей», майстер-класи, практикуми і тренінги. Ознайомлення з перспективним досвідом колективів шкіл і талановитих педагогів було як цікавим, так і надзвичайно корисним для викладачів та студентів; адже організаторами вибрано найяскравіші та найактуальніші презентації.
Зокрема, Науменко В.О., кандидат пед. наук, професор кафедри початкової освіти та методик гуманітарних дисциплін, спільно з Харітоненко Л.А., вчителем початкової школи ліцею «Інтелект» Дарницького району м.Києва, провела майстер-клас «Творчий потенціал літературного читання – джерело творчих прийомів для проведення уроків читання». Під час майстер-класу розкрито особливості компетентнісного підходу у процесі  вивчення літературного читання, розглянуто способи його реалізації відповідно до нового змісту початкової літературної освіти. Учасники майстер-класу мали змогу дізнатися, як методично правильно провести сучасний урок літературного читання, практично реалізувати потенціал підручника, спрямувати його на розвиток творчої, духовно багатої особистості.
Морзе Н.В., проректор з інформатизації навчально-наукової та управлінської діяльності Київського університету імені Бориса Грінченка, доктор пед. наук, професор, член-кореспондент НАПН України, провела майстер-клас «Розвиток алгоритмічного, логічного та критичного мислення молодших школярів при навчанні основ інформатики», під час якого учасники ознайомились із системою завдань для розвитку критичного мислення, методикою формування та застосування формувального оцінювання у процесі навчання основ інформатики.
Большакова І.О., методист НМЦ дошкільної і початкової освіти кафедри методики та психології дошкільної і початкової освіти ІППО Київського університету імені Бориса, провела майстер-клас «Інтегрований урок у початковій школі», на якому учасники ознайомились із методикою підготовки до проведення інтегрованого уроку, особливостями  формування міжпредметної компетентності молодших школярів.
Антощук Є. В., засновник Української школи ейдетики, Почесний доктор пед. наук Академії російських енциклопедій, провів майстер-клас «Знайомтеся, ваша пам'ять». Програма майстер-класу охоплювала ознайомлення з інноваціями у сфері методики сприйняття інформації: початкове тестування стану пам’яті, швидкого читання та риторичних здібностей; обговорення результатів тестування; методичні вправи та напрацювання початкових умінь; формування у слухачів початкового професійно-методичного вміння; кінцеве тестування та обговорення здобутих  знань і вмінь.
За високий професійний рівень публікацій у виданнях «Початкова освіта», вагомий внесок у розвиток Всеукраїнського видання для вчителів початкової школи, актуальність матеріалів та професіоналізм, нагороджено подякою творчий колектив кафедри початкової освіти та методик гуманітарних дисциплін Київського університету імені Бориса Грінченка.
Щиро дякуємо редакції газети «Початкова освіта» (видавництво «Шкільний світ») та особисто Ірині Дмитрівні Стратілат – головному редактору газети – за надану можливість взяти участь у проведенні Дня початкової освіти.

Факультет у соціальних мережах