Київська дитяча Академія мистецтв

10.29.2013 25 жовтня 2013 р. - Київська дитяча Академія мистецтв

 

 

 

Студенти ОКР «магістр» спеціальності «Дошкільна освіта» у межах вивчення навчальної дисципліни «Актуальні проблеми дошкільної освіти» ознайомилися з організацією освітньо-виховної роботи в Київській дитячій Академії мистецтв.

Київська дитяча Академія мистецтв – це професійний вищий мистецький навчальний заклад інноваційного типу, який працює за авторською концепцією, розробленою ректором Михайлом Івановичем Чембержі.

1

Студенти мали можливість поспілкуватися з першим проректором- директором вищого мистецького коледжу Смоліною Надією Павлівною, яка передала в дарунок Педагогічному інституту книгу Михайла Чембержі «Ранкові роздуми про вічне».

2 3

Магістранти дізналися про можливості інтеграції мистецтва і педагогіки в освіті дітей від 4,5 років до юнацького віку. «Мистецтво і педагогіка – це фундамент, на якому можна вибудувати справжню духовність і справжнє відчуття радощів від того, що ти існуєш на цьому світі, пізнаєш його, реалізовуєш та удосконалюєш свої можливості» – ключова позиція концепції М.І. Чембержі. Вона підтверджується тими здобутками, що мають педагогічний колектив та вихованці Академії.
Студенти перейнялися красою експозицій художніх творів юних митців та діячів українського мистецтва.
В Академії існують свої правила і традиції:
• дітей називають юними студентами
• юні студенти вчаться на факультетах
• замість дзвінків на перерву лунає музика
• 2 рази на тиждень в стінах Академії звучить жива органна музика.

 

Майбутні дошкільні педагоги надихнулися творчими ідеями, оцінили педагогічні знахідки, переконалися в тому, що і сучасний дошкільний навчальний заклад має бути центром освіти і культури. Думка М.І. Чембержі «Дитина народжується геніальною, потім стає обдарованою, потім – здібною і, зрештою, - як усі…» утвердила погляди майбутніх дошкільних педагогів на сучасну дитину як на творчу, самодостатню особистість.

8

 

 

 

 

 

 

 

Факультет у соціальних мережах