Позитивне мислення в освітянській діяльності: актуальність, сутність, використання

10.24.201324 жовтня 2013р. - Педагогічний інститут

 

24 жовтня 2013 року в Педагогічному інституті відбувся науково-методичний семінар «Позитивне мислення в освітянській діяльності: актуальність, сутність, використання» для студентів та професорсько-викладацького складу інституту. Метою семінару було обговорення можливостей застосування позитивного мислення для оптимізації професійної діяльності та особистого життя.
Вже сама назва викликає зацікавлення, а отже можна не сумніватись, що і відвідувачів заходу було не мало – адміністрація інституту, викладачі усіх кафедр, студенти. Неможливо навіть уявити, щоб семінар такого роду не викликав у відвідувачів бажання висловити свої власні думки та переживання після його завершення.
Коли Вас запрошують на захід, де йтиметься про культуру людини, про розвиток її позитивного мислення, звичайно ж Ви зацікавитеся й приймете запрошення. А коли ближче познайомитеся із людиною, яка цей захід вестиме, то вкотре подякуєте собі за те, що у власному щільному графіку великих і маленьких справ вдалося віднайти час. І ось Ви тут. 205 аудиторія педагогічного інституту. Тут, окрім Вас, багато студентів, викладачів Педагогічного інституту. Кафедра психології, яка й ініціювала проведення методичного семінару "Позитивне мислення в освітянській діяльності: актуальність, сутність використання", майже у повному складі.
У центрі уваги (у прямому й переносному значенні) непересічна людина – Володимир Федорович Калошин – кандидат технічних наук, доцент, старший науковий співробітник, почесний професор Аерокосмічної академії України, Заслужений працівник освіти України, полковник ВПС у запасі, вчений і педагог.
Як особистість цікава й непересічна, Володимир Федорович по-особливому вибудовує розмову: дає інформацію для роздумів, ставить риторичні запитання, візуалізує розповідь, переконує. Кожен із присутніх погоджується з тим, що:
- за своєю суттю позитивне мислення – це віра в успіх;
- позитивне мислення допомагає зрозуміти, що позитивна сила всередині нас може втілити в реальність будь-яку мрію;
- у людини з позитивним мисленням формується оптимістична філософія;
- врешті решт, людина з позитивним мисленням – щаслива людина.
Поступово приходить приємне усвідомлення того, що навколо потужне поле позитивних думок і згенерованих ними позитивних емоцій. Хочеться сказати: «Зупинися, мить!» А на думку збігають слова ще одного Володимира Федоровича (хіба бувають випадкові збіги?),  людини талановитої і непересічної – поета й композитора В.Ф. Шинкарука:
Люблю, коли квітнуть вишневі сади,
Ранок біжить золотою доріжкою…
І, наче соняшник, я завжди
Повертаюсь до сонця усмішкою…
Усім усміхненим і зацікавленим слухачам Володимир Федорович Калошин щедро дарував власні книги, які стали гарною крапкою проведеного заходу. Ні-ні, неправильно мислю, не крапкою, а комою, адже насолода від читання науково-популярного видання з такою привабливою позитивною назвою «Як стати щасливим за власним бажанням» – це продовження того, що відбувалося у стінах 205 аудиторії. © Олена Оксентівна Музика
Роздуми вдячного слухача…
1. Люди добре знають, що аби їхні тіло і зовнішність мали гарний вигляд і довго зберігали молодість, слід доглядати за ними. Але зазвичай вони не замислюються над тим, що це правило поширюється і на їхні думки і що гарні думки також потрібно плекати, культивувати, «зрощувати»…
2. Люди часто думають що їхні успіх, щастя, молодість і здоров’я залежать від інших людей. І при цьому багато з них навіть не уявляють, наскільки все це залежить від них самих!
3. Як проголошує східна мудрість: «Життя людини – це подарунок їй від Бога, а те, як людина розпоряджається цим життям – це її відповідь і подяка Богові за отримане». А отже, варто замислитися, чи гідно ми віддячуємо йому за безцінний подарунок.   

 

Факультет у соціальних мережах