Проект «Розвиток громадянських і соціальних компетентностей у системі підготовки вчителів в Україні»

01 20 2018 novey project20 січня 2018 року

 

 

20 січня 2018 року в Україні стартував новий міжнародний пілотний проект Європейського центру ім. Вергеланда (м. Осло, Норвегія) «Розвиток громадянських і соціальних компетентностей у системі підготовки вчителів в Україні», спрямований на поглиблену інтеграцію громадянських і соціальних компетентностей в освітні програми підготовки майбутніх учителів початкової школи. Проект реалізовується у співпраці з Київським університетом імені Бориса Грінченка та Центром освітнього моніторингу.
Упродовж чотириденного тренінгу, з 21.01.2018р. по 24.01.2018 р., у тренінгових заняттях взяли активну участь команди з трьох провідних закладів вищої освіти: Київського університету імені Бориса Грінченка, Національного педагогічного університету імені М. П. Драгоманова, Вінницького державного педагогічного університету імені Михайла Коцюбинського. Від Київського університету імені Бориса Грінченка до участі у проекті долучилися співробітники Педагогічного інституту.
Програмою тренінгу було передбачено опрацювання міжнародних рамкових документів Ради Європи у галузі освіти для демократичного громадянства і прав людини, що визначають принципи освіти для демократичного громадянства та освіти з прав людини; ознайомлення з ресурсами Ради Європи, що спрямовані на розвиток громадянської та соціальної компетентностей; моделлю компетентностей для культури демократії; обговорення технологій розвитку зазначених компетентностей у майбутніх педагогів; здобуття досвіду застосування інтерактивних методів, спрямованих на розвиток у студентів соціальних та громадянських компетентностей тощо.
Команда міжнародних тренерів та експертів: Мажена Рафальська (Польща), експерт Ради Європи та Європейського центру ім. Вергеланда з освіти для демократичного громадянства і прав людини; Христина Чушак (Україна), старший науковий співробітник Інституту українознавства ім. Крип’якевича НАН України, координаторка програми Європейського центру ім. Вергеланда «Демократична школа: підтримка освітніх реформ в Україні у 2018-2021 рр.».
Координатори проекту: Раїса Євтушенко - координатор Ради Європи з освіти для демократичного громадянства і прав людини в Україні (Міністерство освіти і науки України); Ірина Сабор – старший радник Європейського центру імені Вергеланда (м. Осло, Норвегія); Ольга Котенко – директор Педагогічного інституту Київського університету імені Бориса Грінченка (м. Київ, Україна); Анастасія Розлуцька – співробітник Центру освітнього моніторингу.

Факультет у соціальних мережах