Відкрита лекція Мартиненко С.М.

23.05.2015 2 copy23 травня 2016 року

Завантажити сторінку у pdf форматі

23 травня 2016 року було блискуче проведено відкриту партнерську лекцію завідувачем кафедри початкової освіти та методик гуманітарних дисциплін, доктором педагогічних наук, професором Мартиненко Світланою Миколаївною і викладачем Кипиченко Наталією Сергіївною з теми: «Методика роботи над проектами у початковій школі».

Присутні відзначили високий рівень проведення лекції у формі проблемно-пошукового діалогу між викладачем і студентами. Схарактеризували її як таку, що відповідає сучасному рівню розвитку педагогічної науки. С.М. Мартиненко постійно застосовувала  прийоми активізації мислення студентів, визначала значущі проблеми застосування матеріалу в професійній діяльності майбутнього вчителя початкової школи, демонструвала взаємозв’язок теми з попередніми лекціями та іншими навчальними фаховими методиками.

Лекційний матеріал чітко й логічно структурований, доступний, аргументований. Професор застосовувала ситуації успіху, прийоми закріплення (повторення, запитання на перевірку розуміння, засвоєння, підведення підсумків, активне поле),  підтримки уваги (цікаві приклади, риторичні запитання, жарти, емпатія, відеофільми), допомагала у веденні записів, спонукала студентів до вирішення проблемних запитань.

Директоратом Педагогічного інституту, колегами відзначено чітке дозування інформації, різноманітність видів діяльності, поєднання психологічної та педагогічної складових. Доцільним є те, що  лекція дійсно була партнерською, бо до її проведення було залучено викладача Н.С. Кипиченко і магістрантку Марію Магас.

Партнерська лекція була проведена на високому науково-методичному рівні, що є свідченням досконалого володіння викладачем методикою викладання у вищій школі, ораторським мистецтвом, діагностичними методиками, сучасними педагогічними та інформаційно-комунікаційними  технологіями.

Факультет у соціальних мережах