Зустріч із засновником Приватної демократичної школи Dixi Ярославом Коваленком

04 15 2016 practica school15 березня 2016 року

Завантажити сторінку у pdf форматі

15 березня 2016 року у Педагогічному інституті в рамках навчальної практики студентів І курсу напряму підготовки «Дошкільна освіта» відбулась зустріч із засновником Приватної демократичної школи Dixi Ярославом Коваленком. Школа працює з 2010 року, дуже незвична для України, працює за зразком західних демократичних шкіл, яких у світі нараховується вже більше тисячі. Їхня особливість полягає у різновікових групах дітей, вільному виборі занять, спільному прийнятті рішень щодо шкільного життя, де голос дитини дорівнює голосу вчителя, а також у відсутності оцінок. Станом на зараз, школа має три філії: дві в Києві – на Оболоні й Позняках, і одна у селі Хотів під Києвом. Разом у всіх них навчається 60 дітей.
Навчальний день починаються о 10-й ранку і триває до вечора, включаючи в себе різні гуртки, творчість, прогулянки та екскурсії.
Перший урок кожного понеділка – планування, де визначається розклад на тиждень. У кінці тижня – підсумки.
Спочатку школа працювала за принципами Школи-парк. Потім за системою Селестена Френе, потім більше за системою Inquiry method, яка працює в міжнародних школах багатьох країн і дозволяє потім вступати до західних вузів. Це навчання, яке відштовхується від запиту дітей. Зараз школа поєднує систему Френе з методом Inquiry – розповів пан Ярослав.
Засновник школи, пан Ярослав, провів для наших студентів цікаву ознайомлюючу лекцію, під час якої розповів про особливості школи, а студенти познайомилися із алтернативним закладом освіти.

04 15 2016 practica school 1

Факультет у соціальних мережах