Тематична виставка, присвячена "Слову о полку Ігоревім"

02.25.2016З 1 по 25 лютого 2016 року

Завантажити цю сторінку у pdf

З 1 по 25 лютого 2016 року в Музеї українського побуту Педагогічного інституту проводилася тематична виставка документальної і художньої літератури, присвяченої "Слову о полку Ігоревім".

Книги, журнали, газети цієї виставки пропонувалися для ознайомлення студентам і викладачам Київського університету імені Бориса Грінченка,а також гостям Музею.

У рамках виставки експонувалися також матеріали,що дісталися родині в часи дружби з Воїновим Святославом Святославовичем, бібліофілом, збирачем і хранителем матеріалів про "Слово", організатором музею "Слова о полку Ігоревім", одним з його активних дослідників і популяризаторів.

У 80-х роках ХХ століття до 800-річчя "Слова о полку Ігоревім (1985 р.)" в документальній літературі, журналах, газетах друкувалося багато матеріалів, присвячених "Слову": Історична канва "Слова о полку Ігоревім", "Князь Ігор і хан Кончак", "Ярославна" та інші.

Особливо відзначилися Київщина, Чернігівщина, Сумщина. В цих областях виходили дослідницькі статті, мініатюрні видання "Слова", малюнки, листівки, значки, марки під загальною назвою "Словіана".

Минатимуть роки і століття, а на широкій ниві нашої духовності знову й знову проростатиме інтерес до безсмертного творіння-видатної пам'ятки древньоруської літератури – "Слова о полку Ігоревім".

Факультет у соціальних мережах