Відкрита виховна година «Без верби і калини нема України»

10.26.201526 жовтня 2015 року

 

 

26 жовтня 2015 року в Педагогічному інституті за сприяння й участі Музею українського побуту та Ради студентського самоврядування відбулася відкрита виховна година «Без верби і калини нема України» для студентів I курсу спеціальності «Дошкільна освіта».

Активну участь у підготовці та проведенні виховного заходу взяли студенти I курсу дошкільної та початкової освіти. Вони святково прикрасили аудиторію. Верба, калина, квіти, рушники, коровай, емблеми з національними символами створили атмосферу українського народного свята.

Багато цікавого та корисного про традиції українського народу, державні та національні символи розповіли ведучі Литвин Альона, Остапенко Наталія, Чупіна Орина, Мачуська Юлія. Студентка Соколік Наталія розповіла давню українську легенду про вербу і калину.

До участі у музичному забезпеченні виховного заходу долучилися і представники Інституту мистецтв. Студентка Савченко Марія під керівництвом доцента кафедри академічного та естрадного вокалу Дерев’янко Людмили Анатоліївни заспівала зворушливі пісні «Три поради» та «При долині кущ калини».

Щиро аплодували присутні виконавцям танцю «Карпати». Танцюристки у святкових вишиванках додали позитивного настрою та енергії учасникам свята.

На завершення виховної години студентка Усок Олександра заспівала пісню «Одна калина за вікном», котру підхопила вся аудиторія.

Підсумовуючи відкриту виховну годину, Ольга Володимирівна Лобода наголосила, що свято вийшло родинним, затишним, потрібним. Завдяки таким заходам формується національна свідомість студентів, виховується любов до рідного краю, до України, інтерес і повага до національних традицій, любов до праці на рідній землі.

Факультет у соціальних мережах