Трьохмісячне навчання в Полонійській академії, м.Ченстохова, Польша

09.09.2015 1з 9 вересня 2015 року

Результати діяльності наукової студії "Порівняльно-педагогічної студії в дошкільній освіті".

З 9 вересня поточного року, Таланова Маргарита та Світлана Литвиненко, студенти спеціальності "Дошкільна освіта" проходять трьохмісячне навчання в Полонійській академії, м.Ченстохова, Польша.

Впродовж трьох місяців студенти активно вивчатимуть польську мову, англійську (письмо, говоріння, читання), американську літературу, а також соціологію, політологію, предмети культурнознавчого спрямування (польська культура та віра), дисципліни педагогічного, професійного циклу (психологія дітей дошкільного віку, підходи до організації навчального плану) тощо. 

Навчання за кордоном це один із позитивних результатів діяльності наукової студії, організованої в минулому році доцентом кафедри дошкільної освіти Н.І.Мельник. В перспективах роботи студії - подальших розвиток співпраці з закордонними ВУЗами та розширення міжнародної кооперації та зв'язків засобами інформаційних та Інтернет технологій. 

Студія працює в рамках наукового гуртка кафедри дошкільної освіти «Пошуково-дослідницька діяльність», керівниками якої є Волинець Ю.О. та Мельник Н.І. В рамках наукового гуртка здійснюються також різноманітні тренінги, семінари з формування дослідницьких умінь майбутніх вихователів, на наукових практикумах та майстер-класах розробляються перспективи компаративних досліджень у галузі дошкільної освіти. Постійними учасниками є студенти як спеціальності "Дошкільне виховання", так і спеціальності "Початкова освіта". У планах керівників гуртків відкрити ще одну студію - Студію літературної творчості, робота якої буде зосереджена на творчому літературному потенціалі студентів. ЇЇ відкриття обов'язково буде проанонсовано нами найближчим часом. Тож запрошуємо усіх бажаючих до подальшої творчої та плідної співпраці.

09.09.2015 2 09.09.2015 3

Факультет у соціальних мережах