Тренінг на розвиток креативності

10.08.201507 жовтня 2015 року

 

 

07 жовтня 2015 року Журавльовою Анастасією, членом Студентського наукового товариства Педагогічного інституту було проведено психологічний тренінг зі студентами IV курсу групи ПОб-2-14-2.0д. Він був спрямований на дослідження творчих здібностей учасників групи, усвідомлення ними свого творчого потенціалу та креативності, розвиток навичок і вмінь керувати креативним процесом, подолання стереотипів та бар’єрів, які обмежують творчий потенціал, розвиток навички аналізу, здатність фантазувати, уявляти образи, актуалізувати й активізувати процеси особистісного творчого розвитку, вміння застосовувати свій творчий потенціал та усвідомлювати характеристики креативного середовища.
Під час тренінгу були проведені вправи на емоційне налаштування, згуртування колективу, виявлення та розвиток творчих здібностей, вправи-енергізатори та інші, а саме: «Моя хвилина», «Дерево очікування», «Креативність», «Аглютинація», «Альтернатива», «Божевільний архітектор», «Креативна павутинка», «Імпульс по колу». Ці вправи сприяли формуванню гарного настрою, налаштуванню на роботу, пізнання індивідуальної творчої своєрідності, прийняття себе та іншого як неповторної особистості. Важливими і водночас складними для багатьох членів групи стали вправи на розвиток вміння співпраці,  партнерства у творчій діяльності, які передбачали спілкування, розвиток вміння слухати і розуміти, приймати позицію іншого, відстоювати свою думку.
Позитивна та жвава атмосфера тренінгу сприяла також розвитку творчих здібностей, креативності та оригінальності учасників.
Згідно відгуків учасників, тренінг був цікавим, продуктивним та корисним.

Факультет у соціальних мережах